Šokoladinis varškės pyragas su mėlynėmis
Reikalingi produktai (24 cm torto formai, galite kepti ir 26 cm formoje, tik kepimo laikas bus trumpesnis)
Tešlai:
- 70 g sviesto,
- 70 g cukraus pudros,
- 1 kiaušinis,
- 4-5 v. š. pieno,
- 120 g miltų,
- 30 g kakavos,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
- 500 g kreminės varškės,
- 250 ml pieno,
- 130 g cukraus (arba pagal skonį),
- 2 kiaušiniai,
- 12 g kukurūzų krakmolo (1 v. š.),
- 75 ml aliejaus,
- 1 pakelis vanilinio pudingo miltelių,
- vanilės aromato,
- 180 g mėlynių.
Trupiniams:
- 75 g sviesto,
- 50 g cukraus,
- 130 g miltų,
- 1-1,5 v. š. kakavos.
Kaip gaminti
Tešla. Sviestą sukapoti, kiaušinį išplakti su cukraus pudra ir sumaišyti su sviestu. Tada berti miltus su kepimo milteliais, kakava ir užminkyti tešlą. Jei tešla kieta ir sausoka, įpilti pieno (4-5 v. š.).
Suminkytą tešlą dėti į torto formą, išklotą kepimo popieriumi, gražiai išlyginti, kad uždengtų visą dugną.
Įdaras. Varškę, cukrų, kiaušinius, vanilę, krakmolą, vanilinio pudingo miltelius gerai išplakti, po to supilti pieną su aliejumi ir gerai išmaišyti. Masę supilti į torto formą, taip pat suberti nuplautas ir gerai nusausintas mėlynes.
Dėti pyragą į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti 20 min.
Trupiniai. Iš sviesto, cukraus, kakavos ir miltų padaryti trupinius.
Praejus 20 min. kepimo laiko, išimti pyragą ir ant virsaus užbarstyti trupinius. Vėl dėti į orkaite ir toliau kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 45-55 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą dėti nakčiai į šaldytuvą, tik po to išimti iš formos ir ragauti.
Skanaus ir gražaus savaitgalio!