Nekeptas jogurtinis torčiukas su plikytais sausainiais – šeimos mėgstamiausias

Mano šeimai labiausiai patinka jogurtiniai tortai. Šis torčiukas – puikus sprendimas, kai tingisi ar nėra laiko kepti biskvito, o norisi, kad tortas būtų su juo. 

 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais.<br> Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

May 4, 2018, 11:13 AM, atnaujinta May 3, 2023, 11:19 AM

Tokiais atvejais mane gelbsi pirkti plikyti sausainiai, bet, žinoma, niekas nedraudžia jų išsikepti ir namuose.

Jogurtą ir želę rinkitės savo mėgstamiausius. Man skaniausias tortas su braškių skonio žele ir jogurtu. 

Uogas rinkitės taip pat kokias mėgstate. Norėjau gaminti su braškėmis, bet niekur jų neradau. Gaminau su šilauogėmis, bet torto skonis tikrai visiškai nenukentėjo.

Tortą gaminau 21 cm skersmens formoje. 

Užtruksite tikrai daugiau nei 1 val. Ilgiausiai užtrunka, kol sustingsta želės sluoksniai.

Jogurtinis tortas su plikytais sausainiais

Reikės: 

  • 200 g plikytų sausainių,
  • 0,5 skardinės „Rududu“,
  • 800 ml jogurto (naudojau braškių skonio),
  • 200 ml grietinėlės 36 proc.,
  • 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens jai brinkinti,
  • 3 v. š. cukraus,
  • 1 v. š. citrinos sulčių,
  • pusės citrinos tarkuotos žievelės,
  • 1 pakelio želės (naudojau braškių skonio),
  • saujelės mėgstamų uogų.

Kaip gaminti

Pasiruoškite torto padą iš plikytų sausainių. Sausainius įpjaukite ir patepkite „Rududu“. Sudėkite į tortinę. 

Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. 

Į jogurtą sudėkite cukrų, citrinos žievelę, supilkite sultis. Išmaišykite. Išplakite grietinėlę iki standumo. Po truputį įmaišykite į jogurto masę. 

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje, atvėsinkite ir įmaišykite į jogurto masę. 

Jogurtą supilkite ant plikytų sausainių. Jeigu jie labai kyla į viršų, šiek tiek prispauskite prie tortinės dugno. Tortą dėkite į šaldytuvą sustingti. 

Pasiruoškite želę tortui aplieti. Užpilkite norimo skonio želę 400 ml karšto vandens. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Ant sustingusio torto išdėliokite uogas ir užpilkite želę. 

Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite, kol sustings.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.