Reikės:
- baltos bemielės duonos,
- 2,5 puodelio avinžirnių (jau išvirtų),
- ryšelio svogūnų laiškų,
- 0,5 puodelio konservuotų kukurūzų,
- 3 v. š. krapų (pjaustytų/šaldytų),
- pipirų,
- druskos,
- 0,5 a. š Dižono garstyčių (nebūtinai),
- 3 v. š. anakardžių padažo (anakardžiai išmirkyti ir suplakti su vandeniu iki vientisos masės, taip pat tinka saulėgrąžų grietinė).
Kaip gaminti
1. Avinžirnius sutrinkite šakute. Palikite ir stambesnių gabalėlių.
2. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
3. Avinžirnius sumaišykite su svogūnų laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis ir anakardžių padažu.
4. Tepkite salotas ant duonos.
Skanaus!
P. S. Jei nemėgstate garstyčių, rekomenduojame dėti dar mažiau arba nedėti visai!
Receptas iš „Vegan Pipiras“