Jogurtinis padažas, kurį galima valgyti be jokio sąžinės graužimo

Ne paslaptis – geras padažas tobulai papildo patiekalą ir pagyvina jo skonį. O kartais jį net išgelbsti.

 Pikantiškas padažas.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
 Pikantiškas padažas.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 9:30 AM, atnaujinta May 11, 2023, 6:43 PM

Jeigu jums nepriimtinas nei majonezas, nei kečupas, nei bet koks kitas pirktinis padažas, pasigaminkite patys. Tai tikrai nesudėtinga. O skanaujant padažą iš jogurto ir natūralių augalinių priedų iš viso sąžinė negrauš. 

Mitybos konsultantė Emilija Miliauskė („Kuras kūnui“) mūsų skaitytojams siūlo lengvo, gaivaus ir pikantiško jogurtinio  padažo receptą. Išbandykite jį su daržovėmis, salotomis, žuvimi ar net mėsa.

Pikantiškas padažas 

Reikalingi produktai:

  • saujelė šviežių krapų ir baziliko lapelių (galima įdėti ir petražolių),
  • 150-200 ml natūralaus jogurto,
  • 1 skiltelė česnako, 
  • 1 valg. š. citrinų sulčių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti 

Visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu iki vientisos masės.

„Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.