Vyniotinis labai skanus, gaivus ir nesudėtingai pagaminamas.
Sudomino? Tuomet dalinuosi receptu.
Nekeptas varškės vyniotinis su persikais
Reikės:
- 20 vnt. biskvitinių sausainių „Damų piršteliai“;
- 180 g varškės (9 proc. riebumo);
- 1 v. š. grietinės;
- 100 ml pieno;
- cukraus (kiekvienam pagal skonį);
- konservuotų persikų;
Kaip gaminti
Vyniotiniui pagaminti reikės maistinės plėvelės.
Ant maistinės plėvelės dėjau piene mirkytus sausainius (juos mirkyti reikia labai trumpai).
Sausainius dėjau vieną šalia kito, t. y. 10 sausainių į ilgį ir 2 – į plotį. Išeis stačiakampio forma (galite daryti trumpesnį, bus lengviau susukti).
Varškę su grietine ir cukrumi suplakiau iki kreminės konsistencijos (arba galite naudoti kreminę varškę).
Paruoštą varškę užtepiau ant sausainių ir sudėjau plonais griežinėliais pjaustytus persikus.
O dabar reikia truputį palaukti, kad sausainiai su varškės kremu sudrėktų tiek, kad juos galima būtų susukti (tai gali užtrukti iki pusvalandžio).
Padedama maistinės plėvelės susukau vyniotinį ir pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti (aš laikiau per naktį).
Štai ir viskas.
Vyniotinį papuošiau persikais.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“