Švieži rauginti agurkėliai – paprasčiau nei paprasta

Ar pasiilgote šviežiai raugintų agurkėlių? Su rūgpieniu ir karštomis bulvėmis, gausiai apibarstytomis krapais, su kiaušiniene ar kepsniu, apskrudusiu virš žarijų, – jie tinka bet kur ir bet kada. 

 Šviežiai rauginti agurkėliai.<br> Nuotr. iš „Aguonėlė“.
 Šviežiai rauginti agurkėliai.<br> Nuotr. iš „Aguonėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-19 12:40, atnaujinta 2023-05-16 16:06

Parduotuvėse ir turguose jau pasirodė trumpavaisių lietuviškų agurkų. Tad verta užsiraugti ir pasimėgauti. 

Pagal tinklaraščio „Aguonėlė“ autorės receptą užraugti agurkėliai skaniausi bus po poros dienų. 

„Raugiu paprasčiau nei paprastai. Anksčiau dėdavau ir garstyčių kruopelių, bet nuo jų vanduo prarasdavo skaidrumą, tad atsisakiau.

1 litrui vandens pilu 1 v. š. rupios druskos bei 1/2 v. š. cukraus. Viską užkaitinu ir supilu ant agurkų, sudėtų į stiklainį. 

O į patį stiklainį be agurkų dedu:

  • vyšnių lapų,
  • keletą krapų stiebų,
  • nepagailiu česnakų, 
  • 2 lauro lapelius,
  • perpus perpjautą svoguną, 
  • porą sveikų pipirų ir kvepiančių pipirų“.

Uždenkite, palikite kambario temperatūroje ir skanaukite po poros dienų.

Receptas iš tinklaraščio „Aguonėlė“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.