Parduotuvėse ir turguose jau pasirodė trumpavaisių lietuviškų agurkų. Tad verta užsiraugti ir pasimėgauti.
Pagal tinklaraščio „Aguonėlė“ autorės receptą užraugti agurkėliai skaniausi bus po poros dienų.
„Raugiu paprasčiau nei paprastai. Anksčiau dėdavau ir garstyčių kruopelių, bet nuo jų vanduo prarasdavo skaidrumą, tad atsisakiau.
1 litrui vandens pilu 1 v. š. rupios druskos bei 1/2 v. š. cukraus. Viską užkaitinu ir supilu ant agurkų, sudėtų į stiklainį.
O į patį stiklainį be agurkų dedu:
- vyšnių lapų,
- keletą krapų stiebų,
- nepagailiu česnakų,
- 2 lauro lapelius,
- perpus perpjautą svoguną,
- porą sveikų pipirų ir kvepiančių pipirų“.
Uždenkite, palikite kambario temperatūroje ir skanaukite po poros dienų.
Receptas iš tinklaraščio „Aguonėlė“