Turkų virtuvės šefas pamokė, kaip pasigaminti tikrą kebabą

Skaičiuojama, kad yra daugiau nei 300 rūšių skirtingų turkiško kebabo receptų. Daugelio jų skoniai ir patiekalo pateikimas smarkiai skiriasi nuo tų, kuriuos matome populiariose lietuviškose užkandinėse. 

 Pasigaminti turkišką kebabą užtrunka kelias minutes, bet pasiruošti reikia kelių valandų. <br> Autorės nuotr.
 Pasigaminti turkišką kebabą užtrunka kelias minutes, bet pasiruošti reikia kelių valandų. <br> Autorės nuotr.
 „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz parodė, kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą.<br> Autorės nuotr.
 „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz parodė, kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą.<br> Autorės nuotr.
Ėriena smulkinama specialia kapokle.<br> Autorės nuotr.
Ėriena smulkinama specialia kapokle.<br> Autorės nuotr.
 Ėriena smulkinama specialia kapokle.<br> Autorės nuotr.
 Ėriena smulkinama specialia kapokle.<br> Autorės nuotr.
 Mėsą ant ieško reikia verti pavilgius rankas vandenyje.<br> Autorės nuotr.
 Mėsą ant ieško reikia verti pavilgius rankas vandenyje.<br> Autorės nuotr.
 Veriant mėsą svarbu štai taip prispausti ją prie iešmo.<br> Autorės nuotr.
 Veriant mėsą svarbu štai taip prispausti ją prie iešmo.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
 Turkiško kebabo gamyba.<br> Autorės nuotr.
  „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz parodė, kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą.<br> Autorės nuotr.
  „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz parodė, kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą.<br> Autorės nuotr.
 Turkiškas kebabas valgomas be padažų, kečupų ir majonezų.<br> Autorės nuotr.
 Turkiškas kebabas valgomas be padažų, kečupų ir majonezų.<br> Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Specialiai lrytas.lt, Turkija

2018-05-20 16:12

Kaip pasigaminti tikrą turkišką kebabą, pamokė didžiausio Antalijos viešbučio „Rixos Premium Tekirova“ virtuvės šefai Celal Dilsiz ir Serdar Kaygusuz.

Turkai kebabą valgo su keptomis paprikomis, pomidoru ir lavašu. Kartais prie mėsos patiekia ryžius. Jokių kopūstų, kečupo ar majonezo. 

Norintiems pasigaminti tikrą turkišką kebabą reikės: 

1 kg ėrienos,

0,5 kg ėrienos lajaus,

druskos pagal skonį,

pomidorų,

žaliųjų paprikų. 

Virtuvės šefas S. Kaygusuz akcentuoja, kad ėrienos kebabas turi būti pagardintas tik druska. Jokių pipirų ar kitokių mėsos prieskonių nereikia, nes tai panaikina tikrą mėsos skonį. 

Pirmiausia ėriena susmulkinama specialia kapokle, primenančia kardą. 

„Sumalta mėsa sugadina visą skonį – tai nėra kebabas. Todėl reikia turėti specialų peilį, kuris vadinasi „zir“. Mėsą reikia susmulkinti iki ryžio dydžio gabaliukų. Jei mėsa bus per smulki arba per stambi, neatsiskleis tikras turkiško kebabo skonis“, – pasakoja virtuvės šefas.

Po to, kai mėsa susmulkinama, jai reikia bent valandą leisti šaldytuve pailsėti. 

Dedant mėsą ant iešmo (apie 200 g) svarbu pavilgyti rankas vandenyje bei su pirštais suformuoti nedidelius įspaudus, kurie neleidžia mėsai nuslysti ir perkepti. 

Kepti kebabą reikia vos kelias minutes, patiekti taip pat su keptomis daržovėmis. 

Nors kebabo gamyba atrodo paprasta ir nesudėtinga. Paruošti kebabą galima vos per kelias minutes. Tačiau pasiruošimas gamybos procesui yra ilgas, gali užtrukti net kelias valandas.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.