Vištienos ir ryžių troškinys
Reikalingi produktai (4 alkaniems asmenims):
- 1 šaukštas aliejaus,
- 1 didelis svogūnas,
- 1 morka,
- 500 g vštos krūtinėlės filė,
- 300 g basmati ryžių,
- 500 ml vištienos sultinio,
- 1 sauja žalių žirnelių,
- 1/4 šaukštelio Kajeno pipirų,
- 1 šaukštelis raudonėlio,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį citrininių pipirų,
- citrina.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
Kol daržoves kepa, supjaustome vieno kąsnio gabaliukais vištieną, sudedame smulkintą vištieną į keptuvę šalia daržovių ir lengvai pakepiname.
Sudedame į keptuvę ryžius, suberiame Kajeno pipirus, raudonėlį, citrininius pipirus, užpilame sultiniu, išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname, kol ryžiai išvirs ir neliks skysčio.
Jei ryžiai vis dar kieti, bet skysčio nėra – pilkite dar vandens arba sultinio.
Likus keliom minutėms iki troškinimosi pabaigos suberkite žirnelius ir išmaišykite. Berkite druskos ir vėl išmaišykite.
Baigę troškinti palikite kelias minutes uždengtą.
Prieš tiekiant pagardinkite citrina.