Tai turbūt lengviausiai pagaminamas užkandis, kurį tinka valgyti su kuo tik norite – dažytį į šį pagardą morkų lazdeles, ridikus ar saliero kotus, duonos lazdeles, duoniukus ar kukurūzų traškučius. Šis pagardas toks skanus, kad norisi valgyti net vieną patį.
Dalinamės receptu. Išbandykite! Tik turėkite mintyje, kad dėl kontakto su oru avokadas juoduoja. Ir net suvilgytas citrina ilgai neišsaugos šviežios žalios spalvos.
Tad šį pagardą reikėtų gaminti tiktai prieš nešant ant stalo.
Avokadų pagardas
Reikės:
- 1 minkšto avokado,
- 60 ml graikiško jogurto,
- citrinų (žaliųjų citrinų) sulčių (pagal skonį),
- trinto česnako arba česnakų miltelių (pagal skonį),
- ketvirtadalio a. š. druskos,
- smulkiai kapotos kalendros ar petražolių,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Gerai sutrinkite avokadą. Jeigu norite labiau kreminio pagardo, sutrinkite jį virtuviniu kombainu.
Įmaišykite jogurtą, citrinų sultis, česnakų miltelius, kalendras ir druską. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Jūsų pagardas paruoštas. Mėgaukitės!