Tortui prilygstantis rabarbarų pyragas namus iškvėpins karališkais kvapais

Šis rabarbarų pyragas su baltymų kepure atrodo tikrai prašmatniai – kaip tortas. Tačiau jį pagaminti nėra sunku, o kol jis keps, namus iškvėpins karališkais kvapais.

 Rabarbarų pyragas su baltymų kepure.<br> 123rf.com nuotr.
 Rabarbarų pyragas su baltymų kepure.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 5:20 PM, atnaujinta May 22, 2023, 11:03 AM

Minkštai ir drėgnai tešlai su rabarbarais baltymų putėsiai suteikia lengvumo. Tai tikras vasariškas pyragas, tad suskubkite pasimėgauti, kol daržuose dera rabarbarai.

Rabarbarų pyragas su baltymų kepure 

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 500 g rabarbarų, 
  • 200 g cukraus, 
  • 200 g minkšto sviesto,
  • 4 kiaušinių,
  • vanilės, 
  • žiupsnelio druskos, 
  • cinamono,
  • 400 g kvietinių miltų, 
  • 2,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • 200 ml pieno. 

Baltymų kepurei reikės:

  • 4 kiaušinių baltymų, 
  • žiupsnelio druskos, 
  • 1 a. š. citrinų sulčių, 
  • 100 g cukraus.

Kaip gaminti

Nulupkite rababarus ir supjaustykite. Sumaišykite su 2 šaukštais cukraus ir suberkite į rėtį, jį statykite dubenį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Nuo rabarbarų likusį skystį atskieskite vandeniu – turėsite stiklinę skanaus gėrimo. Rabarbarus rėtyje palaikykite apie 30 minučių. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Paruoškite kepimo skardą – išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais.

Tešlai išsukite minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įmaišykite kiaušinius. Berkite druskos, vanilės, cinamono ir vėl gerai išmaišykite.

Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Pusę jų masės berkite į sviesto ir kiaušinių masę, sumaišykite. Pilkite pusę pieno ir išmaišykite. Berkite likusius miltus, maišykite, tuomet supilkite likusį pieną ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.

Rabarbarus nusausinkite subėrę ant popierinio rankšluosčio. Suberkite juos tešlos, dėkite į orkaitę ir kepkite 45 minutes.

Kai iki pyrago kepimo laiko bus likę 10 minučių, pradėkite ruošti baltymų kepurę.

Kiaušinių baltymus dėkite į labai švarų dubenį ir plakite, kol pradės putoti. Suberkite druską ir citrinų sultis, plakite toliau, kol susiformuos minkšta puta. Toliau plakite pamažu, po 1 v. š. berdami cukrų. Plakite, kol baltymai bus standūs, blizgantys.

Ištraukite kepimo formą iš orkaitės ir paskleiskite baltymų masę virš tešlos. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 12-15 minučių, kol baltymų masė pradės gelsti. 

Leiskite pyragui atvėsti ir ragaukite. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?