Minkštai ir drėgnai tešlai su rabarbarais baltymų putėsiai suteikia lengvumo. Tai tikras vasariškas pyragas, tad suskubkite pasimėgauti, kol daržuose dera rabarbarai.
Rabarbarų pyragas su baltymų kepure
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 500 g rabarbarų,
- 200 g cukraus,
- 200 g minkšto sviesto,
- 4 kiaušinių,
- vanilės,
- žiupsnelio druskos,
- cinamono,
- 400 g kvietinių miltų,
- 2,5 a. š. kepimo miltelių,
- 200 ml pieno.
Baltymų kepurei reikės:
- 4 kiaušinių baltymų,
- žiupsnelio druskos,
- 1 a. š. citrinų sulčių,
- 100 g cukraus.
Kaip gaminti
Nulupkite rababarus ir supjaustykite. Sumaišykite su 2 šaukštais cukraus ir suberkite į rėtį, jį statykite dubenį, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Nuo rabarbarų likusį skystį atskieskite vandeniu – turėsite stiklinę skanaus gėrimo. Rabarbarus rėtyje palaikykite apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Paruoškite kepimo skardą – išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais.
Tešlai išsukite minkštą sviestą su cukrumi, po vieną įmaišykite kiaušinius. Berkite druskos, vanilės, cinamono ir vėl gerai išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Pusę jų masės berkite į sviesto ir kiaušinių masę, sumaišykite. Pilkite pusę pieno ir išmaišykite. Berkite likusius miltus, maišykite, tuomet supilkite likusį pieną ir gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
Rabarbarus nusausinkite subėrę ant popierinio rankšluosčio. Suberkite juos tešlos, dėkite į orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Kai iki pyrago kepimo laiko bus likę 10 minučių, pradėkite ruošti baltymų kepurę.
Kiaušinių baltymus dėkite į labai švarų dubenį ir plakite, kol pradės putoti. Suberkite druską ir citrinų sultis, plakite toliau, kol susiformuos minkšta puta. Toliau plakite pamažu, po 1 v. š. berdami cukrų. Plakite, kol baltymai bus standūs, blizgantys.
Ištraukite kepimo formą iš orkaitės ir paskleiskite baltymų masę virš tešlos. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 12-15 minučių, kol baltymų masė pradės gelsti.
Leiskite pyragui atvėsti ir ragaukite.