Gardžių užkandžių stalui – sūriu įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai

 Įdaryti pievagrybiai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Įdaryti pievagrybiai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

May 31, 2018, 1:08 PM, atnaujinta May 30, 2023, 9:58 AM

Reikės:

  • 15 didesnių pievagrybių,
  • 150 g rikotos sūrio,
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio,
  • 1 citrinos žievelės,
  • saujos šviežių kalendrų (galite pakeisti krapais arba petražolėmis),
  • 2 valg. š. lazdyno riešutų aliejaus (galite pakeisti kitu mėgstamu aliejumi, bet jei turite galimybę, būtinai paragaukite subtilaus riešutinio prieskonio suteikiančio šio aliejaus).

Kaip gaminti

Pievagrybius nuplaukite, išimkite kotelius ir palikite apverstus ant popierinio rankšluosčio išdžiūti.

Rikotos sūrį sumaišykite su tarkuotu parmezanu, įtarkuokite citrinos žievelę ir pagardinkite kapotomis kalendromis.

Pievagrybių kepurėles aptepkite riešutų aliejumi ir gausiai įdarykite įdaru.

Kepkite 200 laipnių orkaitėje ~ 15 minučių.

Rekomenduojame patiekti šiek tiek atvėsusius, bet ne šaltus, tuomet jie patys skaniausi.

Receptas„Skanios Bajalių istorijos“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.