Jis labai gardus, gaivus, vėsinantis – tikras konkurentas ledams!
Panakotą galima ruošti ne tik su braškėmis, bet ir su bet kuriomis sezoninėmis uogomis ar vaisiais, tad kartą išbandę norėsite prie šio recepto sugrįžti visą vasarą.
Puiki šio deserto savybė yra ir tai, kad jį galima paruošti iš anksto. Jeigu laukiate svečių, tai tikrai pravers.
Panakota su braškėmis
Reikalingi produktai (4 asmenims)
Grietinėlės sluoksniui:
- 200 ml pieno,
- 200 ml riebios grietinėlės,
- 5 g želatinos miltelių,
- 50 g cukraus,
- vanilės.
Uogų sluoksniui:
- 300 g braškių ar kitų uogų,
- 2 v. š. vandens,
- 5 g želatinos miltelių,
- 70 g cukraus.
Kaip gaminti
Grietinėlės sluoksnis. Sumaišykite želatinos miltelius su 2 v. š. šalto vandens, palaikykite 5-10 minučių.
Nedideliame puode pakaitinkite pieną, grietinėlę ir cukrų, bet neužvirinkite. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps.
Nukelkite nuo ugnies, palaukite 5 minutes ir įmaišykite želatiną. Supilstykite į gražias stiklinaites ir dėkite sustingti į šaldytuvą.
Uogų sluoksnis. Sumaišykite želatinos miltelius su 2 v. š. šalto vandens, palaikykite 5-10 minučių.
Nuplaukite uogas ir nudžiovinkite. Berkite į nedidelį puodą, dėkite cukrų ir 2 v. š. vandens. Užvirinkite ir šiek tiek pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite, įmaišykite išbrinkusią ir ištirpusią želatiną. Supilkite į kokteilinę ar trintuvą ir gerai sutrinkite.
Supilkite uogas ant grietinėlės sluoksnio ir vėl dėkite į šaldytuvą.
Prieš patiekdami puoškite šviežiomis braškėmis, mėtų lapeliais.
Pastaba: jeigu naudosite želatinos granules, o ne miltelius, joms ištirpti reikės šiek tiek daugiau vandens ir kaitros.