Tad dalinuosi puikios sriubos receptu. Šią sriubą galiu skelbti sriuba NR.2, nes NR.1, žinoma, būtų raugintų agurkų sriuba.
Kitą kartą į šią sriubą įberčiau ir ryžių ar perlinių kruopų, nors ir be jų ji nuostabi.
Šviežių agurkų sriuba
Reikalingi produktai:
- 2 bulvės,
- 1 morka,
- 1 svogūnas arba poro baltoji dalis,
- 1 ilgas agurkas arba 4 trumpavaisiai,
- 200 g lydyto sūrelio,
- 3 šaukštai sviesto,
- žiupsnelis šviežių krapų,
- žiupsnelis muskato,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį pipirų.
Kaip gaminti
Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite, kol beveik suminkštės.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite tarkuotą morką, smulkintus svogūnus ir agurkus. Kepkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite į puodą su bulvėmis. Pavirkite, kol bulvės išvirs.
Sudėkite sūrelį, suberkite muskatą, druską ir pipirus. Išmaišykite. Išjunkite viryklę ir uždengę dangčiu palaikykite 10 min.
Prieš tiekdami apibarstykite smulkintais krapais.
Skanaus!