Tokią košę dauguma norvegų valgo kas savaitę

Miltų košė ir vytinta mėsa yra tikrai tradicinis maistas norvegų virtuvėje.

 Norvegiška miltų košė.<br> 123rf.com nuotr. 
 Norvegiška miltų košė.<br> 123rf.com nuotr. 
 Norvegiška miltų košė.<br> 123rf.com nuotr. 
 Norvegiška miltų košė.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-06 13:21, atnaujinta 2022-05-31 11:16

Net ir tie norvegai, kurie šios košės nevalgo kiekvieną savaitę, ja būtinai mėgaujasi per norvegiškas šventes.

Pabandykite ją paruošti ir jūs.

Norvegiška miltų košė (norv. rømmegrøt)

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės:

  • 500 ml grietinės;
  • 200 ml kvietinių miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 1 v. š. druskos;
  • gabalėlio sviesto;
  • cukraus;
  • cinamono.

Gaminimas:

Pavirkite uždengtą grietinę apie 2 min. Įmaišykite pusę nurodyto kiekio miltų ir virkite toliau.

Kai košė bus pakankamai įkaitusi, kad joje ištirptų sviestas, įdėkite sviesto ir įmaišykite likusius miltus. 

Atskieskite košę pienu ir gerai išmaišykite.

Pagardinkite druska ir patiekite košę su sviestu, cukrumi ir cinamonu.

Tokią košę norvegai valgo su vytinta mėsa ir plona norvegiška duona. 

Skanaus!

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.