Net ir tie norvegai, kurie šios košės nevalgo kiekvieną savaitę, ja būtinai mėgaujasi per norvegiškas šventes.
Pabandykite ją paruošti ir jūs.
Norvegiška miltų košė (norv. rømmegrøt)
Gaminimo laikas: 15 min.
Reikės:
- 500 ml grietinės;
- 200 ml kvietinių miltų;
- 500 ml pieno;
- 1 v. š. druskos;
- gabalėlio sviesto;
- cukraus;
- cinamono.
Gaminimas:
Pavirkite uždengtą grietinę apie 2 min. Įmaišykite pusę nurodyto kiekio miltų ir virkite toliau.
Kai košė bus pakankamai įkaitusi, kad joje ištirptų sviestas, įdėkite sviesto ir įmaišykite likusius miltus.
Atskieskite košę pienu ir gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska ir patiekite košę su sviestu, cukrumi ir cinamonu.
Tokią košę norvegai valgo su vytinta mėsa ir plona norvegiška duona.
Skanaus!