Cukinijų pyragas: darbo nedaug, o rezultatas – puikus

Labai paprastas ir skanus pyragas, kurį galima valgyti ir karštą, ir atvėsusį. Karštas skanus su grietine, o šaltas man skaniausias su pomidoriukais.

 Cukinijų pyragas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Cukinijų pyragas.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jun 9, 2018, 2:29 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:05 PM

Cukinijų pyragas

Reikalingi produktai (20 cm skersmens apvaliai kepimo formai):

  • 500 g cukinijų,
  • 100 g grietinės,
  • 100 g tarkuoto sūrio,
  • 150 g miltų,
  • 2 didelių kiaušinių (jei maži – 3 vnt.), 
  • 2-3 skiltelės česnako, 
  • svogūnų laiškų,  
  • smulkintų krapų,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių,
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti 

Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais. Cukinijas sutarkuoti stambia tarka, po to gerai  rankomis nuspausti ir nusunkti. 

Kiaušinius išplakti, įmaišyti grietinę, berti miltus, prieskonius ir išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti ant cukiniju, taip pat įmaišyti susmulkintus svogūnų laiškus, krapus, česnaką ir tarkuotą sūrį. 

Kepimo formą ištepti aliejumi, supilti paruoštą tešlą ir kepti pyraga 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Skanaus!

Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.