Gaminau vakare, o šiandien visus vaišinu šio gardaus tortuko gabalėliu.
Meduolių tortas su braškėmis
Reikės:
- 400 g meduolių,
- 400-450 g grietinės,
- 1,5 v. š. želatinos + 8 v. š. vandens (brinkinimui),
- braškių,
- cukraus pagal skonį.
Kaip gaminti
Želatiną išbrinkinau vėsiame vandenyje apie 15 min., po to pakaitinau, kad granulytės ištirpų.
Meduolius sutrupinau.
Grietinę sumaišiau su cukrumi ir įmaišiau atvėsintą želatiną.
Braškes supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į grietinės masę.
Tortinės (24 cm) dugną išklojau kepimo popieriumi.
Liko surinkti tortuką.
Ant dugno subėriau meduolių trupinius, ant jų dėjau grietinės ir braškių kremo, tada vėl meduolių, kremo ir šiek tiek meduolių trupinių viršui.
Viskas. Tortas paruoštas, puoškite, kaip jums patinka.
Paruoštą tortą reikia palaikyti šaldytuve nors kelias valandas, geriausia pernakt.
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“