Dievinu paprastus, kaimiškus patiekalus.
Keptuvėje kepti balandėliai ne kartą gaminti, giminėje jie irgi ne kartą ruošti.
Nežinau, ar galima juos pavadinti tinginių balandėliais, nes darbo yra. Man jie patinka, vaikai juos irgi puikiai valgo, o kitą dieną pašildyti būna dar skanesni.
Ilgai svarčiau, ar publikuoti receptą, nes nuotraukos nėra tokios, kad sakytum: kaip skanu ir gražu. Bet labai norėjau pasidalinti su jumis šio paprasto patiekalo idėja.
Balandėliai keptuvėje
Reikės:
- 600 g vištienos faršo,
- 1 stiklinės virtų ryžių,
- 1 nedidelio kopūsto,
- 1 kiaušinio,
- 1 svogūno,
- 2 morkų,
- 4 šaukštų pomidorų padažo (naudojau aštrų),
- 2 šaukštų grietinės,
- 200 ml sultinio ar vandens,
- aliejaus kepimui,
- druskos pagal skonį,
- maltų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, druską, pipirus ir virtus ryžius.
Formuokite nedidelius kotletukus ir lengvai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, o kopūstą supjaustykite rėželiais.
Didelėje keptuvėje (naudojau wok) šlakelyje aliejaus apkepinkite morkas ir svogūnus. Kai daržovės suminkštės, dėkite kopūstus, užpilkite sultiniu, dėkite kotletus, supilkite pomidorų padažą, grietinę ir virš lengvos ugnies troškinkite apie 40-50 min., kol daržovės išsitroškins.
Skanu su virtomis bulvėmis, bet galima ir be jų.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“