Žinoma, gamindami užtruksite apie 5 val., bet patikėkite – jie to verti.
Šonkauliukus įtriname jautienai skirtais prieskoniais prieš pat kepimą. Mėgstate aštresnius – negailėkite prieskonių, jie puikiai atliks šį darbą.
Į kepsninę šonkaulius dedame žemyn kaulais. Tada kepant nuo viršutinės dalies tirpdami riebaliukai tekės per šonkaulius. Naudodami deflektorių kepkite 120 minučių 100 laipsnių temperatūroje, galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks daugiau dūmo skonio.
Po 2 val. dėkite šonkauliukus ant folijos lakšto, nukloto pjaustytais svogūnais, tarkuotomis morkomis, nepamaišys ir truputis krapų. Susukite viską ir padėkite kepti dar 180 minučių 110-120 C temperatūroje.
Jeigu kepsite orkaitėje, naudokite tą patį kepimo būdą, tik viso kepimo metu laikykite 30 C aukštesnę temperatūrą.
Receptu pasidalino „Riebus katinas“