Lengvi, sultingi ir neatsibostantys vištienos kukuliai su daržovėmis

Mėsos kukuliai – puikus pasirinkimas, kai „nežinau, ko noriu, nes viskas nusibodo“. Kukuliai niekad nenusibosta, nes jų gali būti pačių įvairiausių ir naudojamų dar įvariau. Tinka bet kurio gyvūno mėsa, ir jeigu mėsos pasirinkimas prastas kitiems patiekalams, tai sumalus kukuliams ji tikrai tiks. 

 Vištienos kukuliai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš valgiai.lt
 Vištienos kukuliai su daržovėmis.<br> Nuotr. iš valgiai.lt
Daugiau nuotraukų (1)

valgiai.lt

Jun 26, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Jun 20, 2022, 9:50 AM

Dabar vasara, norisi lengvo maisto – kaip paruošti skrandžio neapsunkinančių kukuliukų?

Rinkitės lengvus produktus: vištieną, kalakutieną, daržoves. Naudokite mažai riebalų, nenaudokite džiūvėsėlių. Galbūt net nekepkite, o troškinkite. Arba – paskrudinkite orkaitėje. Štai ir paprastas lengvas patiekalas ramiai vasariškai vakarienei. 

Vištienos kukuliukai su daržovėmis – jie jums patiks. Nes nebus tiesiog kukuliai sau ir daržovės sau – bus kukuliukai su daržovėmis. Kartu. Pabandykite.

Vištienos kukuliukai su daržovėmis

Reikalingi produktai:

  • 500 g vištienos šlaunelių (kumpelių) mėsos,
  • 1 nedidelis svogūnas,
  • 3 česnako skiltelės,
  • stiklinė šviežių žaliųjų žirnelių,
  • 1 morka,
  • 1 kiaušinis,
  • prieskoninių žalumynų,
  • druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

Mėsą sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį.

Žirnelius, morką, svogūną, česnaką ir žalumynus susmulkinkite trintuvu.

Gautą daržovių košelę sudėkite į mėsą, pasūdykite, barstykite pipirais.

Viską gerai išmaišykite ir paminkykite, kol masė taps lipni. Tinka maišyti virtuviniu kombainu.

Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite nedidelius kukuliukus.

Apkepkite keptuvėje iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje.

Įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu ir patroškinkite arba sudėkite į kepimo indą ir paskrudinkite 5-7 min. orkaitėje.

Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis arba šviežiai paraugtais agurkėliais.

Iš prieskoninių originaliame recepte buvo tik kalendros lapeliai. Aš juos pakeičiau bazilikais ir petražolėmis. Norint pikantiškesnės kukuliukų versijos galima įdėti ankštį aitriosios paprikos be sėklų.

Ar troškinti keptuvėje, ar skrudinti orkaitėje – jūsų reikalas, tik jei nutarsite skrudinti orkaitėje, bepersistenkite, mat kukuliukai taps sausi ir sprangūs. O šiaip tai jie labai sultingi ir tirpstantys burnoje. 

Beje, daržovės pateiktos tik kaip orientacinės, jei ko nors neturite – dėkite kitas daržoves. Pavyzdžiui stambiai tarkuotas šviežias cukinijas, baklažanus, smulkiais kubeliais pjaustytus pievagrybius. Skonis bus puikus. Galima netgi dėti konservuotų aitriųjų pipirų, tuomet paruošti lengvo jogurtinio padažo ir viską pateikti kaip užkandį su mirkalu, kas labai tiks žiūrint namuose sporto varžybas.

Lengvas, sotus ir nenusibodęs patiekalas, kurį noriai valgys ir vaikai ir suaugę. Vaikams derėtų gaminti neaštrią kukulių versiją – tegul prieskoniais mėgaujasi, kai užaugs.

Skanaus!

Receptu pasidalino valgiai.lt

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.