Aš suvalgiau iškart du gabalėlius, o mama skanaus su rytine kava ir vaišins bičiules.
Šilkinis varškės ir mėlynių pyragas su traškiu viršumi
Reikalingi produktai
Įdarui:
- 1 kg pertrintos varškės pyragams,
- 2 kiaušiniai,
- 2 v. š. vanilinio cukraus,
- 2 v. š. miltų,
- 1 stiklinės mėlynių.
Pagrindui ir viršutiniam sluoksniui:
- apie 160 g sviesto,
- maždaug stiklinės trijų grūdų dribsnių,
- 4 v. š. maltų linų sėmenų,
- 2 v. š. cukraus,
- 2 v. š. kukurūzų miltų,
- maždaug 6 v. š. kvietinių miltų (galite naudoti avižų, ruginius, viso grūdo, speltų ir pan.),
- žiupsnelio malto muskato ir cinamono.
Pagrindui skirtus ingredientus sutrinkite mediniu šaukštu, 2/3 šios birios masės suberkite į kepimo indą, suspauskite ir išlyginkite šaukštu.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite varškę, miltus, gerai išmaišykite. Suberkite mėlynes, atsargiai permaišykite.
Pilkite į kepimo indą. Ant viršaus suberkite likusią dalį birios masės.
Kepkite apie 50 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Šaltinis – „Žalia mėta“