Veganiški šaltibarščiai, kuriuose kefyrą pakeitė netikėtas ingredientas

Šaltibarščiai – pats populiariausias patiekalas vasarą. Daugelis lietuvių juos ruošia bent kartą per savaitę, o kai kurie ir dar dažniau. 

 Veganiški šaltibarščiai.<br> Nuotr. iš „Zinos virtuvėje“.
 Veganiški šaltibarščiai.<br> Nuotr. iš „Zinos virtuvėje“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2018, 11:24 AM, atnaujinta Jun 27, 2022, 5:48 PM

Tačiau pasimėgauti šaltibarščiais negali tie, kurie nevartoja pieno produktų. Vieni pieno – kartu ir kefyro – atsisako dėl to, kad netoleruoja pieno baltymo, kiti, pavyzdžiui, veganai šių produktų atsisako dėl etinių priežasčių. 

Tačiau yra išeičių – kefyrą šaltibarščiuose galima pakeisti augalinės kilmės produktais. Vieną tokių pasiūlė socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Zinos virtuvėje“ dalyvis Algirdas. Jo receptas susilaukė daugybės grupės sekėjų dėmesio ir komentarų. 

„Skonis niekuo nesiskiria nuo įprastinių šaltibarščių su kefyru, net neatskirčiau, jei nežinočiau...“, – rašo grupės sekėja, paragavusi šių šaltibarščių. 

Dalinamės Algirdo receptu. 

Veganiški šaltibarščiai

Vietoje kefyro imame lukštentų saulėgrąžų stiklinę. Užmerkiame iš vakaro vandenyje. Po to nupilame, praplauname ir nusausiname.

Supilame į kokteilinę saulėgrąžas ir 3 stiklines virinto šalto vandens. Plakame, kol pasidarys vientisa balta masė. Aš pats netikėjau, bet viskas pavyko. 

Toliau viskas – kaip įprastai: burokėliai, marinuoti obuolių sultyse. Pusė šaukštelio juodos druskos – ji suteikia kiaušinio kvapo. Paprastos druskos pagal skonį. Ne mažiau kaip pusė stiklinės citrinos sulčių. Viską išmaišyti ir dėti į šaldytuvą, kad atšaltų. 

Prie šaltibarščių patiekiame orkaitėje ant folijos griežinelio keptų saldžiųjų bulvių.

Receptas iš „Zinos virtuvėje“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.