Jo receptą atsiuntusi Birutė teigia, kad jis pavyks net tiems, kurie nedraugauja su tešla.
„Jis dažnai kepamas Prancūzijoje, kur vadinamas klafučiu (clafoutis). Nereikalauja daug darbo ir produktų, o pagaminti juokingai paprasta. Todėl toks desertas labai tinka, kai staiga užsimanai ko nors saldaus. Produktų visada rasite savo šaldytuve“, – apibūdino Birutė.
Dalinamės jos receptu. Kepkite ir skanaukite – namuose, sode po vyšnia ar iškyloje prie ežero. Jis visur tiks.
Prancūziškas vyšnių desertas – klafutis
Reikės:
- 300 g vyšnių,
- 60 g miltų,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- 300 ml pieno,
- 60 g cukraus (plius 1 v. š. formai pabarstyti),
- 3 kiaušinių,
- žiupsnio druskos,
- vanilės,
- 1 v. š. sviesto.
Kepimo formą ar mažesnes formeles ištepkite sviestu, apibarstykite cukrumi.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilę, druską, kiaušinius, supilkite pieną ir išplakite mikseriu. Palikite tešlą pastovėti 30 min.
Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Vyšnias be kauliukų išdėliokite formoje ir dėkite į orkaitę penkioms minutėms, kad vyšnios pradėtų minkštėti.
Išimkite iš orkaitės, ant vyšnių pilkite tešlą, dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes, kol pakils ir taps gražios auksinės spalvos.
Desertą valgykite vos vos šiltą ir apibarstytą cukraus pudra. „Toks jis skaniausias“, – patarė recepto autorė.