Šią sriubą pamenu iš vaikystės, ją virdavo mano močiutė. Man ji buvo tobula.
Dabar, praėjus visai amžinybei, aš jos išviriau savo šeimai. Vaikai net pasičepsėdami valgė ir vis prašė dar.
Iš tikrųjų prieš tai viriau cepelinus. Kadangi liko šiek tiek bulvių masės, iškart prieš akis iškilo močiutės virta sriuba su bulvių kukuliukais.
Tad jeigu ir jums kada liks bulvių masės – neišmeskite, o išvirkite sriubą.
Sriuba su bulvių kukuliukais
Reikalingi produktai
Kukuliams:
- 300 g virtų bulvių,
- 500 g žalių bulvių,
- žiupsnelio druskos.
Sriubai:
- 2 morkų,
- 2 svogūnų,
- 2 saliero stiebų,
- 2 l sultinio arba vandens,
- 250 ml grietinėlės arba pieno,
- pagal skonį druskos ir maltų pipirų,
- džiovintų žolelių mišinio.
Kaip gaminti
Kukuliams bulves sutarkuokite smulkia tarka, nuspauskite, kaip cepelinams.
Virtas bulves sugrūskite ir atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite nuspaustas bulves, virtas bulves, nupylus skystį susidariusį bulvių krakmolą ir berkite druską. Išminkykite masę.
Daržoves susmulkinkite ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol suminkštės.
Dėkite į puodą, kuriame virsite sriubą ir daržoves užpilkite sultiniu arba vandeniu. Užvirinkite.
Iš bulvių masės darykite kukuliukus ir dėkite į sriubą virti.
Kai kukuliukai išvirs (praėjus maždaug 10 min.), berkite druską, pipirus, džiovintas žoleles ir supilkite grietinėlę. Pavirkite kelias minutes, bet neužvirinkite ir nukaiskite.
Skanaus.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“