Cukinijų lazanija su sūriu – lengva, vasariška ir labai gardi

Lazaniją mėgsta daugelis. O jeigu vasarą norisi ko nors lengvesnio, pasigaminkite kitokią lazaniją – be makaronų. Šiame patiekale juos pakeis cukinijos.

 Cukinijų lazanija.<br> 123rf.com nuotr.
 Cukinijų lazanija.<br> 123rf.com nuotr.
 Cukinijų lazanija.<br> 123rf.com nuotr.
 Cukinijų lazanija.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 11:08 AM

Vasaros pietums ar vakarienėms tai idealus valgis – lengvas, draugiškas figūrai, neapsunkinantis pilvo ir, žinoma, gardus. 

Ši lazanija nebus tokia standi, kaip gaminta su makaronais. Supjaustyta ir patiekta lėkštėje ji neatrodys labai tvarkingai, tad jeigu norite kuo geriau pasirodyti prieš svečius, šis patiekalas veikiausiai netiks.

Tačiau jos skonis tikrai nenuvils, tad tokia lazanija tikrai verta pasimėgauti, ypač vasarą.

Cukinijų lazanija su rikotos sūriu

Reikės: 

  • 2 jaunų cukinijų, 
  • 250 g rikotos sūrio (galima pakeisti varške), 
  • kiaušinio, 
  • 3-4 skiltelių česnako, 
  • 240 ml trintų konservuotų pomidorų, 
  • 150 g mocarelos,
  • kelių saujų tarkuoto parmezano,
  • bazilikų, čiobrelių,
  • druskos.

Pastaba: jeigu norite kiek sotesnės versijos, pridėkite 200 g apkepinto ir prieskoniais paskaninto faršo.

Kaip gaminti

Cukinijas supjaustykite išilgai (maždaug 3-5 mm storio). Apibarstykite druska ir leiskite pastovėti 10-30 minučių – per tą laiką druska ištrauks skysčius, ir cukinijos nebus tokios vandeningos. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Į rikotos sūrį įmaišykite kiaušinį, smulkintus česnakus, druską, prieskonines žoleles.

Stiklinį indą ištepkite aliejumi, pilkite keletą šaukštų trintų pomidorų arba pomidorų padažo, dėkite sluoksnį cukinijų, aptepkite rikotos sūriu, apliekite keletu šaukštų pomidorų, apibarstykite trupučiu mocarelos ir parmezano. Vėl dėkite cukinijų sluoksnį, tepkite sūrį, apliekite pomidorų mase, berkite mocarelos ir parmezano.

Dėkite dar vieną sluoksnį cukinijų, apibarstykite smulkinta mocarela.   

Dėkite į 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30-35 min. Ar cukinijos iškepė, patikrinkite peiliu. Leiskite lazanijai pastovėti 15 min., tada pjaustykite ir patiekite. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.