Krepšeliai su varške ir mėlynėmis
Reikalingi produktai (12 vnt.)
Tešlai:
- 100 g kreminės varškės,
- 40 g cukraus,
- 50 ml pieno,
- 100 g sviesto (kambario temperatūros),
- žiupsnio druskos,
- 1,5 a. š. (be kaupo) kepimo miltelių,
- 250-270 g miltų (priklauso nuo varškės drėgnumo, tešla turi nelipti prie rankų),
- vanilės aromato.
Įdarui:
- 150 g kreminės varškės,
- 100 g tirštos grietinės,
- cukraus ir vanilės aromato pagal skonį,
- 2 (M) kiaušinių,
- 180-200 g mėlynių.
Kaip gaminti
Tešla. Pieną, cukrų, varškę, druską, vanilę gerai išmaišyti, sudėti sviestą, dar pamaišyti, tada berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilę gerai išplakti. Mėlynes nuplauti, nusausinti.
Toliau darome krepšelius. Tešlą padalinti į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos iškočioti apskritimą (maždaug 13,5-14 cm skersmens) ir atsargiai įdėti į keksiukų formeles (jas ištepti aliejumi ir truputėlį pabarstyti miltais).
Po to padalinti į krepšelius mėlynes, o ant jų supilstyti varškės kremą.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Iškepusius palikti formoje truputėlį atvėsti, maždaug apie 10 min., o tada juos atsargiai išimti.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“