Dabar – pats žaliųjų žirnelių sezonas. Jie puikiai tinka ne tik vasariškoms sriuboms ruošti, bet ir daugybei kitų patiekalų.
Jeigu dar nebandėte makaronų su tunu ir šaldytais žirneliais (jų receptą rasite žemiau), tai galbūt net neįtariate, kaip puikiai žirneliai dera su makaronais.
Kreminis sūrio ir grietinėlės padažas suteikia patiekalui sotumo, o žirneliai – gaivumo. Tikrai verta išbandyti – galbūt šis patiekalas taps jūsų vasaros favoritu.
Skanu, sotu, nebrangu ir vasariškai lengva.
Makaronai su grietinėlės, sūrio ir žaliųjų žirnelių padažu
Reikės:
- 300 g žaliųjų žirnelių (gali būti ir šaldyti),
- 400 g mėgstamų makaronų,
- 1 skiltelės česnako,
- druskos,
- 1 citrinos,
- 200 ml riebios grietinėlės (jei norite liesiau, naudokite graikišką jogurtą),
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- tarkuoto kietojo sūrio,
- juodųjų pipirų,
- mėtų.
Kaip gaminti
Užkaiskite puodą vandens. Kai užvirs, dėkite saujelę druskos, o kai vanduo vėl užvirs, suberkite išlukštentus žirnelius ir virkite 2 minutes, jei naudojate šviežius, o jeigu šaldytus – 3 minutes. Nukoškite vandenį į dubenį ir vėl supilkite į puodą.
Užvirinkite ir suberkite makaronus. Virkite pagal instrukciją.
Kol verda makaronai, paruoškite žirnelių padažą. Į pusę žirnelių berkite tarkuotą citrinos žievelę, sutrintą ar sutarkuotą česnako skiltelę, supilkite pusę grietinėlės (graikiško jogurto), 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 2-3 šaukštus kietojo sūrio ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Į šią masę įmaišykite likusius sveikus žirnelius, likusią grietinėlę ir sūrį, druskos ir pipirų, išmaišykite. Vos vos pakaitinkite, kad sūris išsilydytų, o padažas sutirštėtų.
Sumaišykite padažą su makaronais, dėkite į dubenėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, tarkuotu kietuoju sūriu, citrinos sultimis, puoškite mėtų lapeliais ir skanaukite.