Nenustebkite, kai išiminėsite kiaušinienę iš maišelio, kad daug skysčio – jis nuo mocarelos sūrio, todėl jei norėsis tvirtesnės kiaušinienės, gaminkite su fermentiniu sūriu.
Virta kiaušinienė su sūriu ir dešrelėmis
2-3 porcijoms reikės:
- 6 kiaušinių;
- 1 nedidelės raudonosios paprikos;
- 2 nedidelių svogūnėlių;
- 150 g karštai rūkytų antienos dešrelių;
- 125 g mocarelos sūrio rutuliukų;
- saujelės pjaustytų svogūnų laiškų;
- druskos, juodųjų maltų pipirų;
- tvirto užsegamo maišelio.
Kaip gaminti
Į maišelį įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkiai pjaustytą papriką, svogūnėlius, antienos dešreles, dėkite į kelias dalis pasmulkintus mocarelos rutuliukus, suberkite svogūnų laiškus, pagardinkite druska, juodais maltaisiais pipirais, užsekite maišelį ir ranka pagniaužykite, kol viskas susimaišys.
Tuomet gilioje keptuvėje arba plačiame puode užvirkite vandenį. Dėkite maišelį su paruoštu turiniu ir virkite ant vidutinės ugnies 15-20 min. arba tol, kol kiaušinienė bus tvirta. Per tą laiką kelis kartus apverskite maišelį.
Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Oditėlės blogas“