Prancūziškas netikras zuikis su sūriu. Išbandykite – tikrai patiks

Netikras zuikis – daugelio mėgstamas patiekalas. Jį lengva pagaminti, jis skanus tiek karštas, tiek šaltas. 

 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Netikras zuikis su sūriu.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 20, 2018, 4:52 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 10:15 AM

Bet ar kada nors ragavote netikro zuikio su sūriu? Išbandykite – tikrai patiks.

Receptu dalinasi „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. Receptas pritaikytas gaminti keraminėje kepsninėje, bet galima kepti ir orkaitėje.

Prancūziškas netikras zuikis

Reikalingi produktai:

  • 500 g kalakutienos faršo,
  • 4 šaukštai manų kruopų,
  • 6 šaukštai pieno,
  • 1 smulkintas kepintas svogūnas,
  • 3 skiltelės smulkinto kepinto česnako,
  • 1 šaukštelis maltų džiovintų grybų,
  • 1 šaukštas sojų padažo,
  • 1 kiaušinis,
  • 80 g stipresnio kvapo ir skonio prancūziško sūrio,
  • druskos, pipirų, 
  • trupučio aliejaus, 
  • garnyrui – šviežios bulvytės. 

Kaip gaminti

Manų kruopas 20 minučių brinkiname piene. Viską, išskyrus sūrį, sumaišome į vientisą masę ir dedame į kepimo indelį, prieš tai jį patepę aliejumi. Sūrį supjaustome nedideliais kubeliais ir sukaišiojame į faršą.

Bulvytes nuplauname ir gausiai pabarstome druska ir pipirais. Jeigu kepame ne ant grotelių, kepimo indelius patepame aliejumi.

Viską kepame 40-50 minučių netiesioginėje kaitroje, 130-150°C temperatūroje. Bulvytes apverčiame po 20-25 minučių.

Iškepusio zuikio vidinė temperatūra turėtų būti apie 76°C.

Skanaus! 

Originalas čia: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.