Avinžirnių ir cukinijų kepsneliai
Reikalingi produktai:
- 400 g avinžirnių (virtų arba konservuotų);
- 1/2 puodelio lieso pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 3/4 puodelio miltų su kėlikliais;
- 1 cukinija;
- 160 g. saldžių kukurūzų (tinka tiek konservuoti, tiek šaldyti, tiek šviežūs);
- 2 v. š. smulkintų mėtų;
- 3 laiškiniai svogūnai;
- alyvuogių aliejaus kepsneliams kepti;
Patiekti – salotų ir aitriųjų paprikų arba natūralaus pomidorų padažo.
Kaip gaminti
Jei naudojame konservuotus avinžirnius, juos perplauname šaltu vandeniu ir susmulkiname trintuvu.
Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu. Į didelį dubenį suberiame miltus, iš lėto pilame pieną, pastoviai maišome kol gausime vientisą masę. Įmaišome maltus avinžirnius, tarkuotą cukiniją, kukurūzus, mėtas ir smulkintus svogūnus.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir formuojame po 4 kepsnelius. Kepame 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
Blynelius patiekiame su salotomis ir padažu.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“