Ispanų pamėgtas tunu įdarytas pyragas. Išbandykite ir jūs

Empanada – tai Ispanijoje, Portugalijoje, Argentinoje, Čilėje ir kai kuriose kitose Pietų Amerikos šalyse populiarus įdarytas pyragas ar pyragėlis. 

 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Empanada – tunu įdarytas pyragas.<br>Nuotr. „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 3:51 PM, atnaujinta Jul 19, 2022, 7:52 AM

Mažos empanados forma primena mūsų pamėgtus kibinus, o didelis pyragas patogus tuo, kad yra lengviau ir greičiau pagaminamas. 

Jo įdaras gali būti pats įvairiausias – nuo mėsos iki žuvies, daržovių ar sūrio. Kepti šį pyragą galima tiek orkaitėje, tiek keraminėje kepsninėje.

Šįkart siūlome receptą, kuriuo pasidalino „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“. Po receptu rasite ir vaizdo siužetą.

Empanada su tunu

Reikalingi produktai 

Įdarui:

  • 2 smulkinti svogūnai, 
  • 2 susmulkintos paprikos, 
  • alyvuogių aliejaus,
  • 400 g nusausintų tuno konservų, 
  • 250 ml pomidorų tyrės, 
  • druskos, pipirų.

Tešlai: 

  • 2 a. š. sausų mielių,
  • 50 ml + 220 ml šilto vandens, 
  • 500 g miltų, 
  • druskos.

Pyragui aptepti – 2 kiaušinių trynių. 

Kaip gaminti

Svogūnus ir papriką pakepinkite aliejuje 5 minutes. Nuvarvinkite aliejų – jis pravers tešlai gaminti. 

Į daržoves suverskite tuną, pomidorų tyrę, berkite druskos, pipirų ir pakepinkite 5 minutes. 

Tešlai mieles suberkite į 50 ml šilto vandens, palikite pastovėti. 

Į dubenį berkite miltus, druską, nuo daržovių nupiltą aliejų, supilkite dar 220 ml šilto vandens, ištirpintas mieles, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Dėkite į miltuotą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 val.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, iškočiokite plonus apskritimus. 

Ant vieno apskritimo dėkite įdarą, uždenkite kitu, užlankstykite kraštelius, subadykite paviršių šakute, aptepkite dviem išplaktais kiaušinių tryniais

Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 25-35 minutes.

Į tešlą galite dėti ko tik norite – smulkintų virtų kiaušinių, alyvuogių, tuną galite pakeisti malta kepta kiauliena ar kita mėgstama mėsa. 

Originalas čia: „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.