Išties sunku susilaikyti neparagavus šio torto. Jame persipynę keli skoniai: gaivumas, švelnus rūgštumas, jau nekalbant apie tai, kad karemelė, riešutai ir uogos sutiekia jam išskirtinio skonio.
Šis tortas vertas aukščiausių įvertinimų ir sulaukęs daugiausiai pagyrų.
Labai dėkoju draugei Sandrai už šio nuostabaus torto receptą.
Amerikietiškas sūrio tortas su karamele
Reikalingi produktai
Pagrindui:
- 350 g sausainių „Gaidelis“,
- 250 g sviesto.
Kremui:
- 3 × 200 g sūrio „Philadelphia original“,
- 180 g cukraus pudros,
- 1-1.5 citrinos sulčių (pagal skonį),
- 2 v. š. miltų,
- 4 kiaušinių,
- 300 ml grietinėlės (35 proc.).
Karamelei:
- 100 g cukraus,
- 45 g minkšto sviesto,
- 60 ml grietinėlės (kambario temperatūros),
- žiupsnelio druskos.
- Tortui papuošti – šviežių uogų, riešutų.
Kaip gaminti
Tortui naudojau 26 cm skersmens tortinę su nusegamais šonais.
Sausainius sutrupinkite (tai galite daryti smulkintuvu ar tiesiog kočėlu). Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su trupintais sausainiais.
Sausainių mase išklokite tortinės dugną ir šonus, gerai prispauskite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kol torto padas ilsisi šaldytuve, imkitės kremo.
Sūrį, cukraus pudrą, citrinos sultis suplakite elektriniu plakikliu. Po truputį įmaišykite miltus ir kiaušinius (juos dėkite po vieną). Galiausiai į masę įmaišykite grietinėlę.
Kremą supilkite ant sausainių pagrindo ir pašaukite kepti į įkaitintą 160 laipsnių orkaitę 1,5 val. Visą laiką kepkite 160 laipsnių temperatūroje ir neatidarinėkite durelių!
Po pusantros valandos praverkite orkaitės dureles ir palaikykite kepinį orkaitėje dar apie 1 val.
Išimtą tortą atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą (1-2 val.).
Liko pasigaminti karamelę. Kad būtų patogiau, aš ją ruošiau keptuvėje.
Cukrų pakaitinkite virš silpnos ugnies, kol paruduos ir ištirps. Tada sudėkite sviestą ir maišydami kaitinkite keletą minučių, kol sviestas ištirps.
Galiausiai supilkite grietinėlę ir pavirkite minutėlę. Nukėlę nuo kaitros pagardinkite druska ir išmaišykite. Karamelė paruošta, liko palaukti, kol ji kiek atvės.
Atvėsusią karamelę užpilkite ant torto ir papuoškite uogomis.
P. S. Mums šis tortas buvo skanesnis, kai palaikėme kambario temperatūroje.
Tortuko svoris – 2 210 g.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Gamink su Audrone“