Paprasti kefyriniai blyneliai su vištiena – skanūs tiek karšti, tiek atvėsę

Tai papaprasti, greitai pagaminami blyneliai, kurie yra skanūs ne tik karšti, bet ir atvėsę.

 Kefyriniai blyneliai su vištienos įdaru.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Kefyriniai blyneliai su vištienos įdaru.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jul 26, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Jul 25, 2022, 5:29 PM

Daugeliui gali kilti klausimas dėl kiaušinio į šią tešlą – jo čia nereikia.

Kefyriniai blyneliai su vištienos įdaru

Reikalingi produktai 

Tešlai: 

  • 400 ml kefyro, 
  • 250 g miltų,
  • 1 a. š. cukraus, 
  • 0,5 a. š. druskos, 
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Įdarui: 

  • 250 g vištienos faršo, 
  • 1 virto kiaušinio, 
  • svogūnų laiškų, 
  • smulkintų žalumynų,
  • druskos, pipirų,  
  • aliejaus blyneliams kepti.

Kaip gaminti 

Tešlai kefyrą sumaišyti su kepimo milteliais, leisti minutę pastovėti. Tada berti druską, cukrų, persijotus miltus ir išmaišyti. 

Įdarui kiaušinį sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su faršu, berti smulkintus svogūnų laiškus, žalumynus, prieskonius ir išmaišyti. 

Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus ir dėti po nedidelį šaukštą tešlos, ant jos – įdaro, o ant viršaus vėl dėti tešlos. Kepti blynelius virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 

Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.