Daugeliui gali kilti klausimas dėl kiaušinio į šią tešlą – jo čia nereikia.
Kefyriniai blyneliai su vištienos įdaru
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 400 ml kefyro,
- 250 g miltų,
- 1 a. š. cukraus,
- 0,5 a. š. druskos,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
- 250 g vištienos faršo,
- 1 virto kiaušinio,
- svogūnų laiškų,
- smulkintų žalumynų,
- druskos, pipirų,
- aliejaus blyneliams kepti.
Kaip gaminti
Tešlai kefyrą sumaišyti su kepimo milteliais, leisti minutę pastovėti. Tada berti druską, cukrų, persijotus miltus ir išmaišyti.
Įdarui kiaušinį sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su faršu, berti smulkintus svogūnų laiškus, žalumynus, prieskonius ir išmaišyti.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus ir dėti po nedidelį šaukštą tešlos, ant jos – įdaro, o ant viršaus vėl dėti tešlos. Kepti blynelius virš nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“