Dalinuosi su jumis savo marinavimo receptais.
Su ciberžole ir medumi marinuoti agurkai
Reikalingi produktai:
- agurkai;
- česnakas;
- juodieji pipirai žirneliais.
Marinatui:
- 1 l vandens,
- 1 a. š. ciberžolės,
- 2 v. š. natūralaus medaus,
- 2 v. š. druskos,
- 100 ml cukraus,
- 1 stiklinė 9 proc acto.
Kaip gaminti
Išvirti marinatą. Į stiklainius dėti smulkinto česnako, pipirų. Sudėti agurkus, užpilti marinatu.
Stiklainius sudėti į didelį metalinį dubenį arba puodą, kuriame patiestas rankšluostis, įpilti vandens, statyti ant ugnies ir pasterizuoti 15 min.
Stiklainius užsukti, dėti dangteliais žemyn ir užkloti storu rankšluosčiu. Atvėsus stiklainiams išnešti į rūsį.
1 normos marinato užtenka 2 litriniams stiklainiams.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“