Šiuos cukinijų kepsnelius paruošime greitai, nes jie keps orkaitėje. Kai nėra laiko ir noro stovėti prie viryklės, o taip dažniausiai ir būna darbo dieną, orkaitė visada gelbsti.
Prie kepsnelių paruošiau padažą, kurio receptą gavau iš vieno šefo. Negalėjau nepaklausti iš ko jis pagamintas, ir, mano didžiai nuostabai, šefas Mindaugas nepasididžiavo ir pasidalino gardžiojo padažo receptu.
Cukinijų kepsneliai
Reikalingi produktai:
- 1 vidutinio dydžio cukinija;
- 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
- 1 puodelis čederio sūrio;
- 1 didelis kiaušinis;
- 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
- 2 v. š. smulkintų krapų;
- 1 a. š. česnakų granulių;
- 1/2 a. š. druskos.
Padažui:
- 3 v. š. graikiško jogurto;
- 1/2 a. š. harisos („Harissa“ – aitriųjų paprikų, česnakų ir alyvuogių aliejaus padažas);
- 1 a. š. žaliųjų citrinų sulčių.
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkuojame ir išspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio. Į gilų dubenį suberiame nusunktą cukiniją, džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, smulkintus žalumynus, prieskonius ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
Kepimo skardoje patiesiame lakštą kepimo popieriaus. Iš cukinijų mišinio formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus, palikdami tarpus taip kiekvieno rutuliuko. Dedame į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių. Kepant kartą apverčiame.
Minkšti, purūs, švelnaus skonio. Skaniausi šilti, bet galima valgyti ir šaltus.
Puikus pasirinkimas pietų dėžutėms, kai nesinori mėsos.
Smeigiame šakute, merkiame į padažą ir mėgaujamės gardžiais pietumis. Na, o jei ne šakute, tada tiesiog rankomis, nes taip žymiai smagiau!
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“