Sluoksniuotos tešlos pyragas su kalakutiena, pievagrybiais ir špinatais
Reikės:
- 700 g kalakuto krūtinėlės,
- 250 g pievagrybių (naudojau ruduosius),
- 1 didelio svogūno,
- 2-3 česnako skiltelių,
- 150 g šaldytų špinatų (galite naudoti ir šviežius),
- 110 g tarkuoto sūrio,
- 150 g grietinės,
- smulkintų petražolių ir krapų,
- druskos, pipirų,
- sviesto kepimui (galite naudoti ir aliejų),
- 550 g sluoksniuotos tešlos dideliais lakštais (aš naudojau 2 pakuotes nešaldytos sluoksniuotos tešlos),
- 1 kiaušinio (pyragui aptepti),
- sezamų sėklų (apibarstyti).
Kaip gaminti
Kalakuto krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepti keptuvėje svieste, pabarstyti druska.
Kitoje keptuvėje apkepti pievagrybius su svogūnais ir česnaku, taip pat pabarstyti druska, papipirais, dėti grietinę, kalakuto krūtinėlę ir trumpai patroškinti. Palikti atvėsti.
Špinatus, jeigu šaldyti, atšildyti, nuvarvinti nereikalingą skystį, sumaišyti su kalakutiena ir pievagrybiais.
Kiekvieną tešlos lakštą perpjauti horizontaliai į dvi juostas (man gavosi 20,5x12 cm). Jei naudosite šaldytą tešlą, atšildytą ją pakočiokite ir supjaustykite maždaug tokio dydžio juostomis, ant krašto dėti įdarą, apibarstyti sūriu, suvynioti į vyniotinį.
Dėti jį į skardą, kurioje paklota kepimo popieriaus, ir susukti į sraigę. Likusias tešlos juostas taip pat paruošti – dėti įdaro, suvynioti ir sukti toliau „sraigę“, o kraštus sujungti, kad įdaras neišbėgtų.
Pyrago viršų aptepti išplaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamų sėklomis.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“