Maisto tinklaraščio „Wild Spoons“ („Laukiniai šaukštai“) ir knygos „Vegetariniai valgiai“ autorė G.Dičiūnaitė gerai perprato naminių ledų iš šaldytų bananų gamybos paslaptis. Apie tai „Lietuvos rytas“ jau rašė – straipsnį rasite žemiau.
Šįkart G.Dičiūnaitė dalinasi lengvai pagaminamo rikotos ir uogų desertu su sausainiais.
Tokie gražiose stiklinaitėse patiekti desertai – ne tik gardūs, bet ir gali tapti stalo puošmena. Tad kai nesinorės tortų ar pyragų, pasigaminkite.
Rikotos desertas su uogomis ir sausainiais
Šio skanėsto receptas – iš G.Dičiūnaitės knygos „Vegetariniai valgiai“.
Reikės (4 porcijoms):
- 250 g rikotos,
- 250 ml riebios grietinėlės,
- 4 šaukštų cukraus,
- 1 šaukštelio vanilės esencijos,
- saujos braškių ir žemuogių (sezoninių uogų),
- 100 g avižinių sausainių.
Kaip gaminti
Rikotą gerai išmaišykite su cukrumi ir vanilės esencija. Kitame inde grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę. Sausainius sumalkite iki trupinių, uogas švariai nuplaukite, didesnes supjaustykite.
Stiklinėje ar dubenėlyje susluoksniuokite desertą: 1/5 sausainių trupinių, 1/4 rikotos kremo bei uogų ir pabaigoje užberkite šiek tiek likusių trupinėlių. Indelius palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.