Kai nesinori tortų ar pyragų – lengvai pagaminamas rikotos desertas

Londone įsikūrusi grafikos dizainerė Greta Dičiūnaitė (27 m.) po darbo dienos atsigaivina pačios paruoštais naminiais ledais ar pasimėgauja lengvais vasariškais desertais.

 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
 G.Dičiūnaitės pagamintas rikotos desertas su uogomis ir sausainiais.<br> Nuotr. iš G.Dičiūnaitės asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 12:13 PM, atnaujinta Aug 2, 2022, 8:13 PM

Maisto tinklaraščio „Wild Spoons“ („Laukiniai šaukštai“) ir knygos „Vegetariniai valgiai“ autorė G.Dičiūnaitė gerai perprato naminių ledų iš šaldytų bananų gamybos paslaptis. Apie tai „Lietuvos rytas“ jau rašė – straipsnį rasite žemiau. 

Šįkart G.Dičiūnaitė dalinasi lengvai pagaminamo rikotos ir uogų desertu su sausainiais. 

Tokie gražiose stiklinaitėse patiekti desertai – ne tik gardūs, bet ir gali tapti stalo puošmena. Tad kai nesinorės tortų ar pyragų, pasigaminkite. 

Rikotos desertas su uogomis ir sausainiais

Šio skanėsto receptas – iš G.Dičiūnaitės knygos „Vegetariniai valgiai“.

Reikės (4 porcijoms):

  • 250 g rikotos,
  • 250 ml riebios grietinėlės,
  • 4 šaukštų cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos,
  • saujos braškių ir žemuogių (sezoninių uogų),
  • 100 g avižinių sausainių.

Kaip gaminti

Rikotą gerai išmaišykite su cukrumi ir vanilės esencija. Kitame inde grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į rikotos masę. Sausainius sumalkite iki trupinių, uogas švariai nuplaukite, didesnes supjaustykite.

Stiklinėje ar dubenėlyje susluoksniuokite desertą: 1/5 sausainių trupinių, 1/4 rikotos kremo bei uogų ir pabaigoje užberkite šiek tiek likusių trupinėlių. Indelius palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.