Siūlau pasigaminti pomidorų tyrę ir ją užšaldyti. Puikiausiai tinka troškiniams žiemą – jie kvepės tikru pomidoru.
Šaldyta pomidorų tyrė
Reikalingi produktai:
- pomidorai;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnis pipirų;
- žiupsnis druskos.
Kaip gaminti
Pomidorus nuplauname, nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), perliejame šaltu vandeniu. Nulupame odeles. Sutriname maisto smulkintuvu.
Trintos masės man gavosi 1 litras. Pagardiname druska, pipirais ir įspaudžiame česnako.
Pomidorų tyrę pilstome į ledukų formeles ir užšaldome. Taip man labai patogu, nes pomidorų tyrės pasiimi kiek nori ir niekada nebūna per daug.
Taip pomidorus šaldau jau keletą metų. Man pasiteisinęs dalykas.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“