Šį klasikinį slyvų pyragą jau įtraukiau į mėgstamiausių sąrašą

Labai vykęs ir pavykęs pyragas. Nei per saldus, pakankamai šlapias pyragas ir nėra reikalo čia jo labai girti, nes aš jau ir taip įtraukiau jį į mėgstamų pyragų sąrašą.

 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
 Klasikinis slyvų pyragas. <br> O.Kudopčenkienės („Samčio užrašai“) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2018-08-16 19:40, atnaujinta 2023-08-17 09:31

Šiaip aš nelabai mėgstu valgyti biskvitinius pyragus (matyt, vaikystėje tokių atsivalgiau), bet šis tikrai patiko ir kaip minėjau įtraukiau į mėgstamų sąrašą, kurį dar ne kartą gaminsiu.

Šis receptas buvo publikuojamas THE TIME kiekvieną rugsėjo mėnesį nuo 1983 iki 1989 metų, kol redaktorius nusprendė, kad jau gana. Ir tada žmonės supyko, pradėjo reikalauti, kad šis receptas sugrįžtų atgal į laikraščio puslapius.

Orginaliame recepte naudojama pilna stiklinė cukraus, bet laikui bėgant cukraus kiekis sumažintas iki 3/4 st. tūrio.

Pyrago užteks 8 asmenims.

Gaminimo laikas: 1,5 val.

Ingredientai:

  • 3/4 st. cukraus;
  • 150 g minkšto sviesto;
  • 1 st. miltų;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis druskos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis cinamono;
  • 4-5 slyvos.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

Ištrinkite dubenyje minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Kepimo indą patepkite šiek tiek sviestu.

Slyvas perpjaukite pusiau ir tada kiekvieną puselę dar į tris dalis, sudėkite slyvas ant kepimo indo dugno. Užberkite cinamono ant slyvų. Užpilkite tešlą ant viršaus ir dėkite kepti į orkaitę apie 45 min. arba, kol pyragas iškeps.

Atvėsinkite.

 

Šaltinis – „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.