Gaivus avokadų ir kalendrų padažas tiks prie bet kokio patiekalo

Šis kreminis avokadų ir kalendrų padažas tinka prie daugelio patiekalų, o jo paruošimas užtruks vos 5 minutes. Tai itin gaivus ir sveikas padažas, kuris puikiai tiks karštomis vasaros dienomis.

 Avokadų ir kalendrų padažas.<br> 123rf.com nuotr.
 Avokadų ir kalendrų padažas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 12:41 PM, atnaujinta Aug 22, 2021, 11:55 AM

Padažu galite pagardinti salotas, valgyti su mėsa ar naudoti kaip traškučių, duonos ar daržovių lazdelių pagardą. Kaip rašoma kirbiecravings.com, jį suvalgyti patartina per kelias dienas, nes avokadai dėl kontakto su oru ilgainiui pajuodoja.

Kreminis avokadų ir kalendrų padažas

Reikės:

  • 1 didelio avokado;
  • 1 puodelio kalendrų;
  • ½ – 1 arb. šaukštelio česnako miltelių;
  • ½ arb. šaukštelio svogūnų miltelių;
  • ¼ puodelio pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • ¼–½ puodelio neriebaus graikiško jogurto;
  • 1 citrinų sulčių.

Gaminimas:

1. Nulupkite avokadą, sudėkite visus ingredientus į maisto trintuvą ir trinkite, kol mišinys taps kremo konsistencijos.

2. Paragaukite, ar nieko netrūksta.

3. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek vandens.

4. Šaldytuve padažas gali būti laikomas 1–2 dienas.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.