Drėgnas obuolių pyragas pagal bendradarbės receptą

Norim nenorim, bet jau vasara tikrai eina į pabaigą, užleisdama vietą rudenėliui.

 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Obuolių pyragas.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kviečiu į virtuvę“

2018-08-30 16:46, atnaujinta 2023-08-30 15:27

Noksta raudonskruosčiai obuoliai, kriaušės ir slyvos. Ir taip užsinori obuolių pyrago.

Šį kartą kepiau drėgną obuolinį pyragą. Receptu su manimi pasidalino bendradarbė Vilė.

Drėgnas obuolių pyragas

Porcijų kiekis: 8.

Užtruksite 40 min.

Forma 22 cm skersmens.

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai;
  • 1 st. cukraus;
  • 5 v. š. miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 12 v. š. aliejaus;
  • 5 obuoliai;
  • cukraus pudra pyragui pabarstyti.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals. Įpilame aliejų. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišome.

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Įmaišome į pyrago tešlą.

Masę pilame į kepimo formą ir pašauname kepti iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Iškepusį pyragą atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra.

Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.