Noksta raudonskruosčiai obuoliai, kriaušės ir slyvos. Ir taip užsinori obuolių pyrago.
Šį kartą kepiau drėgną obuolinį pyragą. Receptu su manimi pasidalino bendradarbė Vilė.
Drėgnas obuolių pyragas
Porcijų kiekis: 8.
Užtruksite 40 min.
Forma 22 cm skersmens.
Ingredientai:
- 5 kiaušiniai;
- 1 st. cukraus;
- 5 v. š. miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 12 v. š. aliejaus;
- 5 obuoliai;
- cukraus pudra pyragui pabarstyti.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals. Įpilame aliejų. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišome.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Įmaišome į pyrago tešlą.
Masę pilame į kepimo formą ir pašauname kepti iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra.
Receptu pasidalino „Kviečiu į virtuvę“.