Mėgstate avokadus? Pasigaminkite užtepėlės arba padažo – ir gardu, ir sveika

Avokadai – daugelio mėgstamas sveikas produktas. Norėdami paįvairinti valgiaraštį pasigaminkite skanios užtepėlės. O ją praskiedę didesniu vandens kiekiu pasigaminsite gardų ir sveiką padažą vien tik iš augalinių produktų.

 Kreminis avokadų padažas-užtepėlė.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
 Kreminis avokadų padažas-užtepėlė.<br> Nuotr. iš „Kuras kūnui“.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Miliauskė, „Kuras kūnui“

Aug 31, 2018, 10:47 AM, atnaujinta Aug 30, 2022, 4:58 PM

Kreminis avokadų padažas-užtepėlė

Reikalingi produktai:

  • 1 prinokęs avokadas,
  • 50 g anakardžių,
  • ½-1 arb.š. citrinų sulčių,
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
  • 60 arba 120 ml vandens,
  • šviežių baziliko lapelių (pasirinktinai).

Kaip gaminti

1. Anakardžius 30 min. pamirkyti karštame (apie 80 laipsnių) vandenyje arba 3-4 val. kambario temperatūros vandenyje. 

2. Jei norite skystesnio padažo – pilkite 120 ml vandens. Jei užtepėlės – 60 ml.

3.Visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu iki vientisos masės.

Receptu pasidalino „Kuras kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.