Nudžiuginkite vaikus šokoladinėmis Rugsėjo 1-osios bandelėmis

Kulinarinės knygos „Penktadienio desertai“ autorė, keliautojo ir televizijos laidų vedėjo bei prodiuserio Martyno Starkaus žmona Kotryna Starkienė (37 m.) duodama interviu „Lietuvos ryto“ šeštadieniniam priedui „Gyvenimo būdas“ prisipažino, kad jai svarbu, kad šeima valgytų jos paruoštą maistą.

 Šokoladinės Rugsėjo 1-osios bandelės. <br>„Beatos virtuvė“/Dovilės Jakštaitės nuotr. 
 Šokoladinės Rugsėjo 1-osios bandelės. <br>„Beatos virtuvė“/Dovilės Jakštaitės nuotr. 
K.Starkienė kaskart ruošia vis kitus saldumynus – daryti tuos pačius neįdomu.<br>„Beatos virtuvė“/Dovilės Jakštaitės nuotr. 
K.Starkienė kaskart ruošia vis kitus saldumynus – daryti tuos pačius neįdomu.<br>„Beatos virtuvė“/Dovilės Jakštaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-01 12:15, atnaujinta 2023-08-30 15:24

Penktadieniais namiškiai visada palepinami pyragu, tortu, sausainiais ar ledais.

Ne veltui K.Starkienė šių skanėstų receptus ir šeimos istorijas sudėjo į pirmą kulinarinę knygą „Penktadienio desertai“, kurią vartant kiekvienam gali apsalti širdis.

O mes siūlome jums pasigaminti šokoladinių bandelių pagal K.Starkienės receptą, kurios bus puikia dovana jūsų vaikams, švenčiantiems sugrįžimo į mokyklą šventę – Rugsėjo 1-ąją.

Šokoladinės Rugsėjo 1-osios bandelės

Tešlai reikės:

  • 150 ml riebaus pieno;
  • 60 g cukraus;
  • 7 g sausų mielių;
  • didelio kiaušinio;
  • 300 g miltų;
  • 60 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos;

Bandelių įdarui reikės:

  • 250 g šokoladinio kremo „Nutella“

Pieną su žiupsniu cukraus šiek tiek pašildykite, suberkite mieles ir palikite dešimčiai minučių. Kiaušinį išplakite su likusiu cukrumi ir iš lėto supilkite į pieną. Išmaišykite.

Miltus sumaišykite su druska, į juos supilkite pieno ir kiaušinio mišinį, išmaišykite. Sudėkite sviestą ir gerai išminkykite tešlą. Ištepkite dubenį sviestu ir į jį sudėkite paruoštą tešlą. Pridenkite ir palikite kambario temperatūroje apie valandą, kad pakiltų.

Iškilusią tešlą dar šiek tiek paminkykite ir iškočiokite kuo didesnį kvadratą. Iškočiotą tešlą ištepkite šokoladiniu kremu ir viską susukite į didelį vyniotinį. Ištepkite keksiukų formeles sviestu. Vyniotinį supjaustykite į 14–16 riekelių. Jas sudėkite į formą ir palikite dar pusvalandžiui pakilti. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.

Bandeles nesudėtinga pagaminti, todėl patartina jas kepti tą dieną, kai valgysite, nes jos gardžiausios ką tik ištrauktos iš orkaitės. Šis skanėstas gali tikti ir Rugsėjo 1-osios pusryčiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.