Kaip diyncrafts.com rašo, vis dėlto batoną arba duoną galima pakeisti žiediniais kopūstais. Pasigaminę pagal šį receptą galėsite mėgautis keptais sumuštiniais iš žiedinių kopūstų ir sūrio be kaltės jausmo.
Kepti žiedinių kopūstų sumuštiniai su sūriu
Gaminimo laikas: 35–40 min.
Reikės:
1 vid. dydžio žiedinio kopūsto;
1 kiaušinio;
3 valg. šaukštų kukurūzų krakmolo;
1 arb. šaukštelio džiovintų petražolių;
1/2 arb. šaukštelio džiovinto česnako;
1 puodelio tarkuoto sūrio;
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių Celsijaus.
2. Nupjaukite žiedinio kopūsto žiedus ir pašalinkite kotą.
3. Sūdytame vandenyje pavirkite 2 minutes, kad kopūstai iš išorės būtų minkšti, o viduss dar šiek tiek kietas.
4. Nupilkite vandenį ir sudėkite žiedinio kopūsto gabalėlius ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte drėgmę.
5. Sumaišykite ir sutrinkite virtus žiedinio kopūsto gabalėlius su kiaušiniu, kukurūzų krakmolu, džiovintomis petražolėmis ir česnaku. Įberkite žiupsnį druskos.
6. Skardoje paklokite kepimo popieriaus, padalykite žiedinių kopūstų mišinį į keturias dalis, formuokite stačiakampio formos gabalėlius.
7. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių, kol kvadratėliai taps auksinės spalvos ir šiek tiek paruduos.
8. Iki vidutinio karščio įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi.
9. Įdėkite du žiedinių kopūstų kvadratėlius, užberkite tarkuoto sūrio ir uždėkite likusius paplotėlius, kad gautųsi sumuštinis.
10. Uždėkite dangtį ir pakepkite 1 minutę, apverskite ir vėl šiek tiek pakepkite, kad išsilydytų sūris.