Kelios paslaptys, kaip paruošti vienus skaniausių itališkų makaronų

Kai kuriems itališkas žodis „carbonara“ greičiausiai asocijuojasi su kažkuo itališku ir įmantriu, kitiems, kurie žino sudėtį, primena makaronų omletą su lašiniais.

 Tereikia žinoti kelias paslaptis, kad patiekalas pavyktų tobulai ir neprimintų omleto su makaronais.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Tereikia žinoti kelias paslaptis, kad patiekalas pavyktų tobulai ir neprimintų omleto su makaronais.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Čepsėk“

Sep 3, 2018, 2:52 PM

Tačiau, kaip teigia šefė Martyna, „carbonaraspagečiai arba spagečiai su šonine yra vienas paprasčiausių ir skaniausių itališkų patiekalų.

Viskas, ką jums reikia žinoti gaminant šiuo makaronus – tai kelias paslaptis ir dažniausiai daromas klaidas.

Makaronai su šonine

Reikės:

200 g fetučinių formos makaronų (galima naudoti ir spagečius ar kitokios formos makaronus);

3 kiaušinių;

juodųjų pipirų;

vytintos šoninės (it. „pancetta“) (naudoti pagal skonį, kuo daugiau tuo sūriau);

3 v. š. baltojo sauso vyno;

kietojo sūrio (pagal skonį).

Visų pirma supjaustome itališką vytintą šoninę. Vietoje itališkos šoninės nerekomenduoju naudoti lašinių, bus per riebu. Jeigu naudosite šoninę, tai tik tokią, kuri turi ir daugiau raumens.

Viena pagrindinių klaidų gaminant tokius makaronus yra per daug kiaušinio baltymų, kas dažniausiai sukuria neskanų kiaušinienės skonį makaronuose. Todėl į indą įmušame vieną kiaušinį, o iš kitų dviejų kiaušinių naudosime tik trynius.

Išplakame kiaušinių masę ir įberiame pipirų. Jų negailėkite. Druskos nereikia – patikėkite, ir šoninės sūrumo užteks.

Į įkaitusią keptuvę dedame šoninę. Jei ji turi mažai lašinuko, galite šliūkštelėti šaukštelį alyvuogių aliejaus.

Antra labai dažna klaida ta, kad į tokių makaronų padažą daug kas deda česnako. Jo dėti nereikia ir pagal originalų italų receptą netgi negalima.

Baigiant kepti šoninei įpilame 3 valgomuosius šaukštus baltojo sauso vyno ir kokią minutę duodame jam nugaruoti. Didžiausia padažo paslaptis yra ta, kad iškepusią šoninę reikia nukelti nuo kaitros ir palaukti, kol mėsa kartu su visa keptuve atvės.

Dar viena dažna klaida, kai kiaušinio masę su makaronais įpilama iškart į karštą keptuvę. Tada akimirksniu turėtume riebų omletą su makaronais.

Atvėsus keptuvei supilame plaktus kiaušinius su pipirais, įdedame virtus makaronus, pora šaukštų vandens, kuriame virė makaronai, ir kietojo sūrio pagal skonį. Kada gi sūrio makaronuose buvo per daug?

Įjungiame kaitrą, tačiau labai nedidelę, ir nuolat maišome makaronus.

Paskutinė skanių karbonariškų makaronų paslaptis – kantrybė.

Virš nedidelės ugnies nuolat maišykite makaronus, nedidinkite ugnies, nes kiaušinis gali greitai sušokti. Maišykite tol, kol po truputį gausite tą kreminę tekstūrą. Kai tik tai pamatysite – iškart galite makaronus patiekti!

Šaltinis – „Čepsėk“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.