Iškepiau šį – varškinį obuolių pyragą. Rekomenduoju visoms šeimininkėm išbandyti. Būtinai.
Šį pyragą kepiau ne kartą, ir jis visada greitai suvalgomas.
Varškinis obuolių pyragas
Reikės:
- 500 g varškės,
- 150 ml pieno,
- 4 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- 1 pakelio vanilinio cukraus,
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės,
- 100 g manų kruopų,
- 3 obuolių,
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- sviesto skardai ištepti.
Kaip gaminti
Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Į masę įmaišykite varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusius manus. Labai gerai išmaišykite.
Visą šią masę supilkite į sviestu išteptą kepimo indą (naudojau tortinę atsegamais kraštais) ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 min.
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis, tačiau neperpjaukite obuolio – pjaukite ne iki galo.
Dėkite obuolius ant tešlos, truputį įspauskite ir toliau kepkite apie 40 min.
Iškepus atvėsinkite ant grotelių ir apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.