Visiems patikusi baklažanų mišrainė: receptas, kuriuo verta dalintis

Labai mėgstu namines daržovių mišraines – natūralias, be acto, cukraus ar kitų konservantų. Man patinka, kad jų receptai nereikalauja tikslumo, galima įmaišyti tai, kas užderėjo darže ar kuo užversti turgaus prekystaliai. Nori – gamini aštresnio skonio, nori – švelnesnio. 

 Baklažanų mišrainė.<br> 123rf nuotr.
 Baklažanų mišrainė.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintė Š.

2018-09-07 10:23, atnaujinta 2023-09-26 16:05

Dar vienas didelis privalumas – jas gardu valgyti ne tik vienas, ne tik kaip garnyrą, bet ir iš jų paruošti greitus pietus ar vakarienę: supjaustei vištieną ar kalakutieną juostelėmis, pakepei, suvertei stiklainį daržovių mišrainės, pašildei – ir vos po keliolikos minučių galima kviesti šeimyną prie stalo. 

Noriu pasidalinti baklažanų mišrainės receptu. Patyrusių šeimininkių nenustebinsiu, bet daugeliui valgytojų baklažanai šioje mišrainėje priminė grybus. 

Po to, kai neseniai nusivežiau porą šokios mišrainės stiklainių į iškylą miške, ir stovyklautojai, ją šveisdami šaukštais, net surengė mūšį dėl paskutinių kąsnių, supratau, kad tai receptas, kuriuo verta dalintis. 

Nors iš tiesų, kaip minėjau, tikslaus recepto čia negali būti. Gaminkite, ragaukite ir gardinkite, kaip tik norite. Pateiksiu tik apytiksles proporcijas.

Baklažanų mišrainė

Reikės: 

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų,
  • 2-3 morkų,
  • 3-4 svogūnų galvų,
  • 2 raudonųjų ar kitos spalvos paprikų,
  • 1-2 aitriųjų paprikų (ar aitriųjų paprikų dribsnių), 
  • 6-7 pomidorų,
  • kelių skiltelių česnako,
  • druskos, 
  • aliejaus.

Kaip gaminti

Pomidorus blanširuokite verdančiame vandenyje, nulupkite odelę, susmulkinkite, supilkite į puodą. 

Nuskustas morkas supjaustykite skritinėliais ar kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais. Apkepkite aliejuje, bet neperkepkite – morkos turi likti traškios. Supilkite į puodą su pomidorais.

Baklažanus supjaustykite kubeliais ir pasūdę taip pat apkepkite aliejuje. Baklažanai pareikalaus daugiau aliejaus, tačiau vėliau jis pasiskirstys mišrainėje ir ji neatrodys riebi. Supilkite į puodą. 

Apkepkite supjaustytas paprikas. 

Visus produktus supilkite į puodą, gardinkite druska, berkite kapotų ar griežinėliais pjaustytų česnakų, aitriųjų paprikų ir pakaitinkite maždaug 10 minučių. Jeigu norisi daugiau rūgšties, pilkite pomidorų tyrės ar padažo, jeigu aštrumo – aitriųjų paprikų (tinka ir džiovintos).

Užvirintą mišrainę supilstykite į švarius stiklainėlius. Vėsesnėje vietoje, rūsyje, mišrainė puikiai laikosi ir per žiemą. 

Baklažanus šioje mišrainėje galima pakeisti cukinijomis.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.