Aš, kaip visada, viską kepu orkaitėje, bet pasitaikius progai ir nuvykus į gamtą receptus išbandau ir ant laužo arba grilyje. Mėsa su dūmo kvapu bei skoniu man visada labiau prie širdies, bet gyvenant bute tenka rinktis iš to, ką turi.
Šį kartą sparneliai. Nebrangus produktas, kurį smagu valgyti rankomis, užkandžiauti draugų kompanijoje. O jei dar marinatas neįprastas, visi klausinės recepto.
Jokiu būdu nepraleiskite baziliko ir sviesto, jie labai svarbūs. Sviestas suminkštins ir sušvelnins sparnelių skonį, o bazilikas suteiks gaivų aromatą.
Citrininiai vištienos sparneliai
Reikės:
• 600 g viščiukų sparnelių;
• 1 citrinos;
• 1 v. š. medaus;
• 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų;
• 1/2 a. š. jūros druskos;
• 1/2 česnakų granulių;
• 1 v. š. sviesto;
• šviežių bazilikų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 220 °C, folija išklojame kepimo skardą.
Viščiukų sparnelius perpjauname pusiau per sąnarį arba paliekame viso dydžio. Sparnelius sudedame į dubenį, įpilame medų ir įspaudžiame pusės citrinos sultis.
Atskirame dubenėlyje sumaišome pipirus, druską, česnakų granules ir tarkuotą pusės citrinos žievelę. Pusę prieskonių suberiame į dubenį su vištiena ir gerai išmaišome.
Sparnelius išdėliojame ant folija išklotos kepimo skardos ir kepame apie 30 minučių, kol vištiena gražiai apskrus. Kepant sparnelius apverčiame bent vieną kartą.
Ištirpiname sviestą, sumaišome su likusiais prieskoniais ir šakele smulkinto baziliko. Viską užpilame ant iškepusios vištienos ir gerai išmaišome.
Sparnelius patiekiame karštus, su citrinos skiltelėmis.
Receptu pasidalino „Skaniai sveikai“