Iš tikrųjų gaminau iš to, kas buvo po ranka. Tai tokie „pavargę“ taškuoti bananai, kurie puikiausiai tinka saldumui sukurti ir naminiai obuoliai, kurie irgi prašėsi greičiau būti suvalgomi.
Ir gavosi orkaitėje kepta avižinė košė, kuri kitą dieną liko minkštutė ir net primenanti pyragą. Todėl tikrai ketinu gaminti ją kelių dienų pusryčiams ar kaip greitą maistingą užkandį prie arbatos.
Orkaitėje kepta avižinė košė su obuoliais ir cinamonu
Reikės:
- 2 bananų,
- 1 kiaušinio,
- 210 g avižų dribsnių (1,5 stiklinės),
- 60 g riešutų (saujos),
- 2 obuolių (1 pjaustyto kubeliais, vieno tarkuoto),
- 1 šaukštelio cinamono,
- pusės stiklinės pieno.
Paruošimas
Bananus sutrinti, gerai sumaišyti su kiaušiniu.
Avižas suberti į bananų masę.
Riešutus susmulkinti peiliu ir suberti į košės masę.
Vieną obuolį sutarkuoti, o kitą supjaustyti kubeliais ir sudėti į bendrą masę.
Įberti cinamono ir supilti pieną.
Visą masę gerai išmaišyti, supilti į kepimo formą ir dėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepti 20-30 minučių, kol viršus nebebus šlapias.