Pats metas traukti savo firminį obuolių pyrago receptą ir eiti kepti šeimai skanumyno.
O jei dar neturite paties geriausio savo obuolių pyrago recepto, nuo šiol gal turėsite.
Obuolių pyragas su traškiu viršumi
Reikalingi produktai:
- 3 obuoliai,
- 150 g miltų,
- 80 g cukraus,
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių,
- 4 šaukštai aliejaus,
- 4 šaukštai pieno,
- 2 kiaušiniai.
Viršui:
- 2 kiaušiniai,
- 120 g sviesto,
- 120 g cukraus,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Į miltų masę mediniu šaukštu įmaišykite aliejų, pieną ir kiaušinius. Gerai išmaišykite tešlą. Visą tešlos masę supilkite į kepimo indą.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Susmaigstykite obuolius į tešlą (spausti nereikia).
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.
Viršui skirtą sviestą ištirpinkite virš lengvos liepsnos, nukelkite nuo viryklės, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Kai sviesto masė atvės, įmuškite du kiaušinius ir elektriniu maišytuvu plakite apie 1 min.
Supilkite plakinį ant obuolių pyrago viršaus ir kepkite dar 20-30 min.
Atvėsinkite.
O kol pyragas vėsta, einame kaisti kavos.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“