Šiuos čeburekus galima kepti ne tik kepsninėje ant grotelių, bet ir orkaitėje, ir tradiciškai – aliejuje.
Čeburekai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 0,5 l kefyro,
- 750 g miltų,
- 1 a. šaukštelio sodos,
- 1 a. šaukštelio pipirų,
- ½ šaukšto druskos.
Faršui:
- 700 g kiaulienos šoninės (ar kitos riebios mėsos),
- druskos, juodųjų pipirų,
- kepinto ir šviežio svogūno pagal skonį.
Pasirinktinai:
labai skanūs čeburekai su mėsa ir sūriu. Tarkuoto fermentinio sūrio dedame lygiomis dalimis su faršu.
Paruošimo būdas
Į kefyrą supilame sodą ir labai gerai išmaišome. Supilame visus kitus produktus, gautą tešlą gerai išminkome. Jeigu tešlą ruošiate virtuviniu kombainu, nustatykite mažiausią greitį ir minkykite 5 minutes, kitaip tešla taps guminė.
Formuojame blynus, dedame faršą (ir pasirinktinai sūrį), lipdome čeburekus.
Čeburekus suguldome ant kepimo popieriaus, dedame ant grotelių ir aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame netiesioginėje kaitroje, 170-190°C temperatūroje 6-7 min vieną pusę.
Apverčiame, patepame aliejumi ir kepame dar 4-5 min.
Skanaus!
Receptas iš knygos „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“